Transport

*GRATIS FRAKT ved ordre over kr 15.000, til frakt-terminal i din nærmeste by/tettsted i HELE sør-Norge, helt opp til Trondheim.  Bor du nord for Trondheim, får du et godt tilbud på frakt.  Ring 99 22 11 11 om du har spørsmål.


Alle byer og tettsteder i Norge har lokale transport & spedisjons-terminaler.  Møblene sendes GRATIS til den terminalen som ligger nærmest DIN bolig. Straks møblene ankommer terminalen, vil de ringe deg og informere deg om at møblene dine er kommet dit. 

VIKTIG: Når møblene er ankommet terminalen kan du velge om du selv vil avhente møblene med varebil eller tilhenger, eller om du vil betale litt ekstra for at at terminalen skal kjøre møblene helt hjem til deg.

Prisen på transport fra din lokale terminal og helt frem til din bolig er 850 kroner, dersom du bor innfor en radius av 40 km fra et tettsted med transport-terminal.

Bor du ekstremt langt fra nærmeste tettsted, på et vanskelig tilgjengelig sted eller på en øy?  Ta kontakt!

Det er uansett kundens ansvar å organisere bæring av møblene fra lastebilen og inn i sitt privathus.

Sjåførens oppgave er kun å transportere varene og laste av møblene så nært inntil ditt hjem som han kan klare å komme med sin lastebil. Lar det seg ikke gjøre å komme helt frem til kundens hus med lastebilen, skal sjåføren laste av møblene der hvor det er praktisk mulig, men så nær kundens hus som mulig.

Å bære møbler inn i hus, inn trange dører, opp trapper, ned trapper, etc. er ikke sjåførens ansvarsområde.
Du bør derfor alliere deg med noen som kan hjelpe deg med å bære møblene fra lastebilen og på plass i stuen.

TIPS: Slik gjør du dersom du oppdager en transportskade på møblene:
Når møblene ankommer, er det viktig å sjekke om plasten / emballasjen er hel og fri for skader. Er emballasjen uskadet, er møblene innenfor også uskadet. Ved mistanke om skader, åpne emballasjen og sjekk møblene FØR sjåføren kjører avsted.

Beskrivelse av evt. skade skal skrives på fraktbrevet som deretter verifiseres(underskrives)av sjåføren før han kjører avsted. Ring Chesterfields telefon 99221111 (betjent til kl 22 alle dager), for å sikre at saken løses på best mulig måte. Det er viktig å få bekreftet at det er transportselskapet som er ansvarlig for den transportskaden som evt er påført. Hvis transportskaden er betydelig, bør du evt. la sjåføren ta med seg møblene tilbake igjen med det samme.
Uansett, ring Chesterfield service-telefon umiddelbart hvis en slik situasjon skulle oppstå. Vi er tilgjengelig på telefonen 99221111 for å hjelpe deg slik at du blir 100% fornøyd. 

TIPS: Sett emballasjen på møblene igjen før du bærer dem inn i stuen. 
Bæring inn i hus er den aller største årsaken til transportskader på møbler, fordi uerfarne mennesker fjerner emballasjen, før de presser møblene med makt gjennom trange dører, opp krappe svingtrapper o.l.
Vi anbefaler derfor at emballasjen settes på møblene igjen FØR de bæres inn i stuen slik at skader unngås.

TIPS: Ta vare på emballasjen i 14 dager.
Ved en evt retur skal møblene være innpakket i orginal-emballasjen.
Ta derfor vare på emballasjen i 14 dager etter at du har pakket ut møblene, så er du på den sikre siden.

Chesterfield Norge ASOm ossNettstedskart