Vedlikehold  

Vi anbefaler "COLOUR-LOCK" til vedlikehold av din Chesterfield. 
Dette vedlikeholds-settet innholder det du trenger, rensevæske, smørefett, samt svamp og bruksanvisning på hvordan du gjør det.  Nok til 2 år.  
Vi sender deg et vedlikeholdsett pr post, uten fraktomkostninger, dersom du forskuddsbetaler kr 225 til bank-konto: 10802069028.
MEGET VIKTIG: Merk innbetalingen med ordre-nummeret du blir tildelt når du bestiller i nettbutikken. 

Hudmøbler må vedlikeholdes jevnlig for å oppnå maksimal levetid. Standard rub-off Chesterfieldhud må smøres MINIMUM hver høst fordi sol og varme sammen med elektiske panelovner etc. tørker ut huden og gjør den stivere og mindre smidig. Akkurat som en motor trenger olje for å fungere, trenger oksehuden fett for å bli smidig og bevegelig.  Dersom du ikke smører hudmøblene dine, blir den etterhvert stiv og sprø og vil til slutt "knekke" som en stiv papp.  Det hjelper ikke hvor god hudkvalitet du har kjøpt hvis du ikke  smører den. 

Renhold er minst like viktig. Bruk en myk bomullsklut og fukt den med rensevæsken som følger med i pappesken du kan få kjøpt i de fleste møbelforretninger. Rotèr kluten først med klokken ca 15 ganger. Deretter rotèrer du motsatt vei like mange ganger. Teoretisk sett skal du nå ha fått opp all smuss som har befunnet seg nede i porene. Dersom du føler at huden fremdeles ikke er ren, gjenta prosedyren. Bli ikke fristet til å bruke sterkere vaskemidler som ikke er beregnet for renhold av hud. Dette vil i de fleste tilfeller ødelegge huden over tid.

Det som er så flott med hudmøbler er at midd som du eller finner i stoffmøbler og nesten overalt ellers i huset, nesten ikke er å finne på en oksehud. Den har helt enkelt ikke så veldig mange steder å gjemme seg.  Slik sett er hudmøbler faktisk  noe av det mest renslige man kan ha i stuen.

Har du derimot kjøpt en fullanelinhud ( ikke overflatelakkert) hud, må du bruke type fett-smøring og bruke den langt oftere.  En fullanelinhud er ulakkert og svært mye mer utsatt for inntrengning av væsker og smuss. Derfor er det viktig at den rengjøres og smøres for at man skal opprettholde den beskyttende hinnen som fettet etterlater seg på oksehudens overflater og som virker som et skjold som fanger opp uhumskhetene uten at de trenger inn i selve læret. Fullanelinhud er vanligvis den aller dyreste huden, men trenger altså mye stell for å holde seg fin og er dessuten mer ømfintlig ovenfor sollys. Les mer om dette under menyen "Farger & Matrialer" på hovedsiden.

 

 Som en tommelfingerregel sier man at man bør smøre en fullanelinhud ca en gang hvert kvartal, men det er lov å bruke fornuften. Dersom møblene brukes lite reduseres behovet tilsvarende. Uansett bør man smøre også denne huden  MINIMUM hver høst, selv om møblene ikke er i bruk overhodet. Dette fordi fettet tørker ut av seg selv og må fornyes. 

Chesterfield Norge ASOm ossNettstedskart